Wat een geluk dat ik FamousHair gevonden hebt. Onlangs begon mijn haar zijn kleur te verliezen. Maar nu ik FamousHair gebruik blijft mijn kleur behouden.

Femke Biermans

Hoe werkt Famoushair?

Een weelderige haardos is bepalend voor uw schoonheid. Gezond haar is volumineus, heeft een gezonde kleur en schijnt prachtig in het licht. Behoud van het haar en de haarkleur is zodoende belangrijk voor u. Tegenwoordig kunt u veel meer doen dan alleen wat vaker in de spiegel van de kapper kijken en regelmatig borstelen en wassen.

Stress en een verminderde gezondheid hebben een sterk negatief effect op het volume, de glans en het pigment van uw haar. Verlies van haar en de kleur van het haar worden toegeschreven aan ouderdom en uw hormonale balans

Onder negatieve stress, zoals werkdruk, gaan de biologische activiteiten van het organisme langzamer verlopen. Alle soorten hevige druk die op lichaam en geest worden uitgeoefend vergen veel van onze natuurlijke reserves. Door een verhoogde afgifte van het stresshormoon cortisol bijvoorbeeld raken de bijnieren uitgeput en kun je letterlijk grijze haren krijgen. Ook neemt het celdelingsvermogen af en groeien lichaamscellen langzamer waardoor haar dunner wordt en minder snel zal groeien. FamousHair helpt onder andere de bijnierproductie ondersteunen waardoor natuurlijke reserves hoog blijven. FamousHair bevat tevens haarvoedingsbestanddelen om steeds de optimale omstandigheden voor gezond haar te creëren.

Hoe ontstaat haaruitval?

Onder invloed van het mannelijke geslachtshormoon testosteron wordt bij zowel mannen als vrouwen direct na de pubertijd het haar dunner. In het begin dunnen alleen de haren aan de haargrens op het voorhoofd uit en worden de bekende 'inhammen' zichtbaar. Verdere haaruitval wordt bij mannen vooral door zijn erfelijke aanleg bepaald, maar ook hormonale invloeden en ziekten spelen een rol.

Voor vrouwen spelen aanleg en leeftijd een kleinere rol en zijn hormonale veranderingen als zwangerschap en overgang de belangrijkste oorzaken. De haaruitval die onder invloed van hormonen plaatsvindt heet androgenetische alopecie. Een overmatige androgeenproductie van testosteron zorgt ervoor dat dit hormoon blijft circuleren. Uiteindelijk is het de overgevoeligheid van de haarzakjes voor dit circulerende hormoon, dat zorgt voor de haaruitval.

Beta-Sitosterol in FamousHair verlaagt de testosteronspiegel en de activiteit van bepaalde enzymen die dit hormoon in een biologisch actieve vorm omzetten. Zo blijft er minder testosteron over om schade aan haarzakjes aan te richten. Zaagpalmextract verhindert daarnaast ook de omzetting van testosteron in DHT (de biologisch actieve vorm). Sillica in FamousHair verbetert de kwaliteit van de bloedvaten rondom de haarzakjes waardoor de celdeling toeneemt en ook de doorstroming in het bindweefsel verbetert. Het verlengt zo de groeifase van het haar en maakt haarzakjes minder gevoelig. Zink komt voor in al onze cellen, weefsels en organen. Omdat in haarwortelcellen het celdelingstempo heel hoogt ligt, is juist dit weefsel afhankelijk van een voldoende zinktoevoer. Een zinkgebrek kan zo al gauw tot haaruitval leiden. FamousHair bevat ook voldoende zink, om het haar van een gezonde dagelijkse dosering te voorzien en haaruitval te voorkomen. Het proces van volledig kaal worden begint bij mannen pas vanaf een jaar of dertig, terwijl bij vrouwen het verschijnsel zich pas tijdens de overgangsjaren in versterkte mate voordoet. Met het vorderen van de leeftijd leidt het tot een verdere uitdunning van het haar. Het lijkt dus onafwendbaar dat men vanaf een bepaalde leeftijd haar gaat verliezen.

Het feit dat kaalheid steeds meer voorkomt, wijst er echter ook op dat er voedingsfactoren in het spel zijn.

Voeding

Slechte of incomplete voeding is van invloed op de gezondheid van de lever. Een gezonde lever neutraliseert hormonen die niet langer nodig zijn. Bij een slecht functionerende lever breekt de lever niet genoeg testosteron af waardoor indirect kaalheid wordt veroorzaakt. Gebrek aan 1 of meer B-vitamines kan zowel bij mannen als vrouwen, ongeacht de leeftijd, dan complete haaruitval en kaalheid veroorzaken. Door slechte eetgewoonten, maar ook door het raffineren van granen in brood blijft ons lichaam steeds meer van de juiste voedingstoffen verstoten. Het grootste gedeelte hiervan wordt bij de productie van witmeel verwijderd. Belangrijke B-vitamines voor het haar zijn dan pantotheenzuur, foliumzuur en biotine. Al deze B-vitaminen komen in uitgekiende dosering in FamousHair voor.

Haarkleur

Panthotheenzuur is ook van belang voor een gezonde haarkleur. Tijdens stress (lichamelijke en geestelijke hoogspanning) raken de bijnieren uitgeput en gaat dit ten koste van een gezonde haarkleur. Pantotheenzuur gaat in combinatie met foliumzuur het grijs worden van het haar tegen en kan in sommige gevallen zelfs de oorspronkelijke haarkleur herstellen! Fo-Ti is een zeer gerespecteerd kruid uit de Chinese kruidengeneeskunde. Het staat vooral bekend om zijn verjongende eigenschappen en is dan ook vooral populair onder de oudere bevolking.

Ontdekt werd dat Fo-Ti een belangrijke rol ter behoud van haarkleur speelt, omdat het net als pantotheenzuur ondersteunend voor een gezonde lever en nierfunctie werkt. Ook ascorbinezuur in combinatie met biotine geeft haar een gezonde glans en helpt kleur te behouden, tevens zijn ze behulpzaam bij de aanmaak van nieuw MSM.

Haarvolume

MSM is een belangrijk zwavelcomponent en van uitermate groot belang voor de vorming van het haareiwit keratine. keratine is het hoofdbestanddeel van het haar. Keratine is niet alleen een vitaal element voor sterk haar, het voedt ook de haarwortel. Het haar zou zonder MSM niet eens kunnen groeien. Regelmatig gebruik van FamousHair zorgt voor dikker haar en verlengt de groeifase van het haar waardoor het ook haaruitval tegengaat.

De 'bouwstof' keratine is in het haar als heel dunne lijntjes aanwezig. Biotine is als lichaamseigen bindstof van groot belang voor het bij elkaar houden van deze strengen. Extra biotine in FamousHair verbetert de haarkwaliteit en de haardichtheid wat op haar beurt zal bijdragen aan meer volume. Het is indrukwekkend te zien hoezeer FamousHair, in korte tijd al, niet alleen de haarstructuur, maar ook de haargroei verbetert.

FamousHair bevat al deze stoffen in uitgekiende doseringen en is het haarverzorgingsproduct dat werkt van binnenuit!

"Mijn haar had de neiging alle kanten op te gaan staan en ik had altijd veel dode punten. Nu met FamousHair heb ik dit niet meer."

Anne Fintelmann

Door weekblad Vriendin is Famous hair als positief getest. Lees alles over de positieve test in Vriendin nr 47